lauantai 17. marraskuuta 2007

LPR-Praha 8.11.2007

Edellisen päivän murhenäytelmä täyttää ihmisten mielet ja median otsikot, kun irrottaudumme Lappeenrannan kamaralta nousemalla puolenpäivän junaan. Matka sujuu hiljaisissa merkeissä ja puolittain unten mailla.

Tikkurilassa poikkeamme Tikkuriin kahville ja kotoisen olon varmistamiseksi kauppakeskukseen änkeää samalla hetkellä noin 50 venäläistä turistia. Bussi 61 kuljettaa sujuvasti lentokentälle ja kolmelta iltapäivällä koko kolmen Teemun ja kahden Pekan seurue on koossa.

Rahanvaihdossa ilmennetään paikoin suoranaista kahden T:n (Tyhmän Turistin) oireyhtymää: euroja ei välttämättä kannata vaihtaa korunoiksi yksi kerrallaan jonossa seisten ja maksaa joka kerta 4,50 euron toimitusmaksua. Puhumattakaan siitä, kannattaako perillä nostaa Visalla 1000 korunan summa plus kulut, jos muilla perheenjäsenillä on myös akuutti käteistarve. Oli miten oli, epäporvarillinen olut- ja ruokaturisti pärjää kokonaisen päivän alle tuhannella korunalla (alle 40 euroa), joten alkuperäinen käteiskassa riitti peräti kaksi ja puoli vuorokautta.

CSA:n lennolla tunnelma on jo osittain lennokas. Ateria tekee poikkeuksellisen hyvän vaikutelman, sillä savujuuston, kinkun, perunasalaatin ja sämpylöiden yhdistelmä välttää einesmäisyyden ja muovisuuden. Myös ensivaikutelma Gambrinus -oluesta on positiivinen.

Prahan kentällä emme heti löydä kyytiä, sillä vastaanottajamme on myöhässä. Teemu hoitaa asian puhelimen välityksellä, ja ehdimme hädin tuskin nauttia Budvarit, kun kuljettaja saapuu. Kyydittävänä on myös vanha ulkomaata puhuva vaari. Apartmentimme ei olekaan siellä missä sen piti olla, eli joen länsipuolen turistikeskittymässä, vaan itäpuolella vanhassa kaupungissa Truhlarska (true Arska) -kadulla. Juuri ennen perille saapumistamme jäteauto jumittaa kadun. Kuski ei saa jätepönttöä pysymään telineessä, ja heittää koko roskan autoon.

Majoituspaikan tahaton vaihdos ei pääse haittaamaan ketään, sillä paikka osoittautuu off-seasonin ansiosta luksusoptioksi: siisti, tilava, ylimmän kerroksen apartment parvekkeella noin 25 e/hlö/yö (!).



Päivällisen nautimme saman kadun U Tadease -lähikuppilassa, joka on pieni mutta idyllinen koju. Tutustumme mm. broilerinmaksaan ja porsaaseen. Olut maksaa 25 ja loppulasku viideltä hengeltä on vain 945 korunaa.

Ei kommentteja: