keskiviikko 8. elokuuta 2007

Lpr-Helsinki-Varsova 30.7.2005

Naapuruston ikuinen kivipora soi ja hätäavuksi kaivetut kuulosuojaimet tutisivat, kun suljimme nyt myös turvalukolla varustetun kotiovemme Lappeenrannassa hieman ennen puoltapäivää. Turvallisen autoiluosuuden jälkeen poimimme Hämeenlinnasta kolmannen pienen elefantin kulkemaan kanssamme aurinkoista tietä eteenpäin ja jatkoimme bussiasemalta klo 16.15 vuorolla kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Aiemmin kulkuvälineenä käyttämämme auto taas jatkoi kuljettajineen kohti Varsinais-Suomea.

Lentoasemalla suoritettiin onnistunut rahanvaihto sekä pakolliset lähtötoimenpiteet, joiden ohessa löysimme kaksi muuta pientä elefanttia lentämään kanssamme aurinkoista ilmatietä Puolaan. Koska seurue oli koossa, istahdimme hiljaiseen mutta rauhalliseen lentoasemabaariin juomaan oluet.

Lopulta viiden suomalaisen (kansallisuus muutettu) joukko lähti Helsingistä klo 20.05 lennolla (LOT 0472) kohti Varsovaa. Koska mukana oli kaksi Teemua, kaksi muuta mieshenkilöä ja yksi naiseläjä, jo aiemmin oli päätetty käyttää salanimiä Teemu, Teemu, Teemu, Pekka ja Pekka. Yksi matkanjohtajista oli varustanut seurueen asianmukaisilla käyntikorteilla, jotka toimivat samalla ansiomerkkien alustana ja modernin väritulostuksen ilmentyminä, vaikka tiivitaavinvioletti puuttuikin joukosta.


Varsovan lentoasemalla seuruetta tervehti pienoistrooppinen kuumuus, joka ilmeni 28:na lämpöasteena vielä iltahämärissä yhdeksän aikaan. Ilma enteili ukkosta. Hotellia kohti edettiin kahdella taksilla, jotka pitivät totuttuun tapaan kovaa kyytiä. Keskustasta länteen sijaitseva Kyriad Prestige (Towarowa 2) osoittautui sopivan ylelliseksi, ranskalaiseen ketjutyyliin sisustetuksi kolmen tähden hotelliksi. Varustuksena oli kaikkea sopivasti eikä mitään liikaa. OK-matkojen normaalipaketilla olisimme majoittuneet Grand-hotelliin, mutta toinen seurueen Pekoista ei suvainnut tätä vaihtoehtoa sen jälkeen kun selvisi, että rakennuksessa on käynnissä julkisivuremontti.

Kyriad oli ilmeisen onnistunut vaihdos, vaikka matkan kuluessa ei lopulta koskaan selvinnyt, miltä alkuperäinen hotelli olisi mahtanut näyttää. Pekalle myönnettäköön joka tapauksessa jälkisyntyinen ansiomerkki hotellijärjestelystä. Kyriadin erityisvahvuuksista voidaan mainita siisteys, ilmastointi, huonekohtainen kassakaappi, kunnollisesti pimentävät verhot, hyvät vuoteet, raikastuspastillit yöpöydällä ja hiustenkuivaaja. Halpapakettimatkojen vakiohotelleissa vastaavaa tuskin voi odottaa.

Rangaistuslahjat

Koska yksi Teemuista täytti lähtöpäivänä 30 vuotta, hänelle luovutettiin kunniakas kolmen kohdan lahjakokonaisuus ja Lenin-aiheinen onnittelukortti. Kello oli jo ylittänyt yksitoista, kun lopulta pääsimme vilkaisemaan ulkomaailmaa. Kaupunki oli erittäin hiljainen. Kävelimme Jerozolimski -katua itään päin muutaman ruokaravintolan ohi, kunnes hieman ennen asemaa löysimme sopivan olutbaarin (Ania). Tuopillinen Brok -olutta maksoi 5 zl eli noin 1,25 euroa, ilmapiiri oli hiostava asiakaskunnan vähäisyydestä huolimatta ja käytännössä paikalla oli ainoastaan iloinen seurueellinen tikanheittäjiä.

Päivän vihje:
Vessatilanteen kannalta ei välttämättä ole kovin järkevää nauttia kahta olutta lentoasemalla ennen portille lähtöä.

Ei kommentteja: